Empuriabrava

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Empuriabrava

Empuriabrava, residentiële jachthaven.

Het brede zandstrand van Empuriabrava
Bestand: Ampuriabrava commercialarcades 2009 augustus omgezet YAN6.ogv
Beelden van de commerciële arcade- loopbrug van Empuriabrava
Empuriabrava ( Spaans : Ampuriabrava ) is een gemeenschap in de gemeente Castelló d'Empúries , in de Alt Empordà ( Costa Brava , provincie van Girona , Catalonië , Spanje ). Het is gelegen in de Golf van Roses , omringd door het natuurpark van de Aiguamolls de l'Empordà , en is de grootste residentiële jachthaven van Europa, met ongeveer 24 km bevaarbare waterwegen.

Oorspronkelijk gebouwd op een moeras , werd Empuriabrava omgevormd tot een toeristische gemeenschap, oorspronkelijk gepland in 1964 en voltooid in 1975. De stad heeft meer dan 40 km aan kanalen en een seizoensgebonden zomerpopulatie van ongeveer 80.000. De Grieks-Romeinse acropolis van Sant Martí d'Empúries is vlakbij.

Het luchtvaartterrein ( ICAO- code LEAP), direct ten noorden van de stad, biedt een verscheidenheid aan luchtsporten met diensten voor alle niveaus van parachutespringen .

Wegen 
Vanuit Europa: Overschrijding van de Franse grens via de snelweg AP-7 of rijksweg N-II. De afrit van de snelweg is de nr. 3. Rijksweg C-260, richting Figueres . De weg die naar onze gemeente leidt is de C-260, die de afslag Figueres-Roses neemt, richting Roses . Vanaf Barcelona of Girona: via de snelweg AP-7 of de rijksweg N-II. De afrit van de snelweg is de nr. 4. Rijksweg C-260, richting Frankrijk . De weg die naar onze gemeente leidt is de C-260, die de afslag Figueres-Roses neemt, richting Roses. Vanuit de Pyreneeën: rijksweg N-260, richting Figueres. Na Navata , slaat u rechtsaf, de weg C-26 richting Castelló d'Empúries. Vervolgens gaat de rijksweg N-II richting Frankrijk. De weg die naar onze gemeente leidt is de C-260, die de afslag Figueres-Roses neemt, richting Roses.

Bus 
Bus vanaf Barcelona: Barcelona-Castelló d'Empúries-Empuriabrava.
Bus vanaf Girona: Girona-Castelló d'Empúries-Empuriabrava.
Bus vanaf de luchthaven van Girona: Aeroport de Girona-Empuriabrava (alleen zomer).
Bus vanaf Barcelona Airport: Bus Barcelona Airport - Figueres en na Bus Figueres - Castelló d'Empúries - Empuriabrava
Trein 
Het dichtstbijzijnde treinstation ( RENFE ) ligt in Figueres, op 15 km van de gemeente. Vanaf daar gaat de bus richting Castelló d'Empúries en Empuriabrava.

AVE- en TGV- treinen komen aan op het treinstation Figueres-Vilafant . Vanaf daar zijn er bussen terug naar het busstation in Figueres en vanaf het busstation zijn er bussen naar Castelló d'Empúries en Empuriabrava.

Luchthavens 
Girona Airport: Het dichtstbijzijnde vliegveld is Girona-Costa Brava , een belangrijke uitvalsbasis voor Ryanair . Tijdens het zomerseizoen is er een bus naar de stad beschikbaar.
Bovendien ligt het belangrijkste internationale vliegveld van Barcelona-El Prat 160 km naar het zuiden, ongeveer twee uur met de auto.

Vliegveld Empuriabrava: In Empuriabrava is er ook een vliegveld, Skydive Empuriabrava .
Boot 
Haven van Empuriabrava: 42 ° 14 'Breedtegraad N - 3 ° 08' Lengte E. VHF Kanaal 9-16. 5000 ligplaatsen voor boten met een lengte tot 26 m.