San Pedro Pescador

Bron: https://es.wikipedia.org/wiki/San_Pedro_Pescador

gemeente van Catalonië
Escut de Sant Pere Pescador.svg

San Pedro Fisherman gevestigd in SpanjeSan Pedro PescadorSan Pedro Pescador
Locatie van San Pedro Pescador in Spanje.
San Pedro Pescador gelegen in de provincie GironaSan Pedro PescadorSan Pedro Pescador
Locatie van San Pedro Pescador in de provincie Gerona.

website    www.santpere.cat

San Pedro Pescador 1 (in het Catalaans Sant Pere Pescador ) is een gemeente Spaanse van de regio van Alt Empordà in de provincie Gerona , Catalonië . De gemeente ligt in het centrum van de Golf van Roses , aan de oever van de rivier de Fluviá en heeft een strand van 7 km fijn zand, in de buurt van een gebied dat deel uitmaakt van het natuurpark van de moerassen van Ampurdán . In het oude gedeelte van de stad zijn enkele delen van de muur van het oude fort bewaard gebleven en zijn huizen gebouwd tussen de 16e eeuw bewaard geblevenen XIX .

Geschiedenis 

Oude stad
Als onderdeel van het klooster van San Pedro de Rodas was al bekend documentaire in het jaar 974 met de naam van Villa Militiano , in het graafschap Ampurias .

Tijdens de Middeleeuwen draait de geschiedenis rond het kasteel van San Pedro. Het was het huis van koningin Juana Enríquez tijdens de Catalaanse burgeroorlog tussen de troepen van de Generalitat en Juan II .

In de zeventiende en achttiende eeuw werd het drogen van de moerassen begunstigd door de afwijking van de loop van de rivier de Fluviá .

De economie wordt gedeeld door de oogst van fruit, vooral appels, toerisme en visserij. De Cooperativa Frutícola del Ampurdán is actief in San Pedro Pescador .

Bezienswaardigheden 
Kerk van San Pedro. 18e eeuw , gebouwd op een eerdere romaanse.
Kasteel van San Pedro. 14e eeuw
Kapel van San Sebastian. Zeventiende- achttiende eeuw
Cortal Gran Zeventiende-eeuwse boerderij
Muren van San Pedro Pescador
Wetlands van de Ampurdán.
Communicatie 
U kunt de gemeente bereiken via de provinciale weg GIV-6216, die communiceert met de naburige stad Torroella de Fluviá , waar deze verbinding heeft met de autonome weg C-31 die naar Figueras leidt .

Het ontbreekt aan een treinstation, het dichtstbijzijnde station San Miguel de Fluviá tot 9 km met regionale treinhalte .

Twin Cities 
Montastruc-la-Conseillère , FrankrijkVlag van Frankrijk